Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki z michałkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 g
cukier 100 g
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 150 g
kakao 50 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukierki 120 g
cynamon Prymat szczypta
śmietana 36% 250
cukier puder 2 łyżeczki
orzechy włoskie siekane

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki z michałkami

Masło z cukrem ucieramy aż masa będzie puszysta. Dodajemy jajka. i miksujemy. Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokruszone cukierki Michałki oraz cynamon i mieszamy. Przelewamy masę do papilotek i pieczemy ok 20 min w temp 180 stopni

PO upieczeniu babeczki muszą wystygnąć.

Ubijamy śmietanę z fixem i 1 łyżką cukru pudru. Bitą śmietanę dodajemy na babeczki i posypujemy orzechami włoskimi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 12.10.2014 14:09
ciekawy przepis, muszę go wypróbować.
VioletoweKucharzenie 12.10.2014 10:19
wyglądają apetycznie
noninka77 12.10.2014 09:32
Wspaniałe :)
bietka 12.10.2014 08:07
pyszne babeczki :)
Ali 12.10.2014 05:38
Wygląda smakowicie, zjadłbym :)
Renataj 11.10.2014 23:00
Te babeczki muszą być pyszne - te roztopione kawałki michałków... aż ślinka cieknie.
halina17 11.10.2014 21:59
Dobre babeczki.
molanka 11.10.2014 21:54
pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak