Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 sztuki
cebula biała 3 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
mięso mielone wieprzowe 300 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
woda 3 l
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 3 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Można podawać z nachos.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Kroki postępowania

1
Umyj i pokrój paprykę i cebulę.
Krok 1 - Zupa meksykańska foto
2
Na patelni podsmaż mięso z cebulą i papryką. Przypraw solą, pieprzem, oregano, bazylią i pieprzem cayenne.W garnku zagotuj wodę. Podsmażone składniki wrzuć do wody.
Krok 2 - Zupa meksykańska foto
3
Mąkę rozrób w wodzie i dodaj do zupy razem z koncentratem.
Krok 3 - Zupa meksykańska foto
4
Na koniec dodaj fasolę i kukurydzę.
Krok 4 - Zupa meksykańska foto
5
Wszystko zagotuj. Rozgrzewająca zupa meksykańska jest gotowa :) ! Smacznego.
Krok 5 - Zupa meksykańska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 06.10.2014 19:44
super smaczna zupka
as28 06.10.2014 17:07
wspaniała zupka
nogawkuchni 06.10.2014 16:45
Stanowczo sycąca i pożywna zupka,a do tego z pewnością bardzo smakowita.
molanka 06.10.2014 15:29
bardzo apetyczna
olyabuziaczek 06.10.2014 15:28
wyglada ciekawie:)
noninka77 06.10.2014 15:28
Idealna na te chłodne wieczorki:-)
Futka 06.10.2014 15:07
przepyszna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak