Żeberka

Żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • marchewka

    2 szt
  • fasola szparagowa

    10 dag
  • bazylia

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżka
  • przyprawa do żeberek

    1 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka po oczyszczeniu kroimy na mniejsze porcje i osuszamy na papierowym ręczniku. Posypujemy przyprawami, dodajemy pokrojoną marchewkę, cebulę, fasolę szparagową(należy obciąć jej końcówki). Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.W czasie duszenia dolewamy wodą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

06.12.2014 13:35
smaczne połączenie

SmakolykiJoanny

05.10.2011 13:11
Żeberka uwielbiam w marynacie słodko kwaśnej

Wacław

01.10.2011 08:50
pycha,moje smaki

iga2

21.07.2011 23:56
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat