Muffinki z porzeczkami

Muffinki z porzeczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • 1/2 szklanki posiekanych migdałów

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • szczypta soli

  • mleko

    1 szklanka
  • maślanka

    1/2 szkl.
  • roztopionego masła

    60 g
  • jajka

    2
  • płatki migdałowe

  • cukier puder

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jednym naczyniu wymieszać suche składniki mąkę, sól, proszek do pieczenia, sode i migdały. W drugim naczyniu mokre: utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, mleko,maślanke. Mieszając już tylko łyżką dodawać na stopniowo mąkę. Na koniec wmieszac owoce.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto i posypać migdałami.
Piec w temperaturze 190ºC, około 25-30 minut. Studzić na kratce..

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

18.12.2012 22:07
oo coś dla mnie do letniej kawy

wedith1

04.03.2011 20:37
Ach te muffinki, zawsze piękne i smaczne!

agnieszka189

25.02.2011 09:12
Śliczne! Jestem właśnie w muffinkowym szale i jak na nie patrzę to tak tęsknię za latem!

Jolanta40

16.01.2011 15:37
z porzeczkami jeszcze nie piekłam

PaniMISIOWA

01.11.2010 09:48
uwliebiam muffinki >>> głosik :-)

alaaa

09.08.2010 21:42
super wyglądają i na pewno smakują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat