Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem

Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

  • ketchup łagodny

  • ketchup pikantny

  • 2 piersi z kurczaka

    2 szt
  • puszka kukurydzy Bonduella

    1 szt
  • kapusta pekińska

    1 szt
  • oliwki

    kilka szt
  • ogórek konserwowy

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • przyprawy

  • odrobina śmietany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzien wcześniej piersi z kurczaka kroje w cienkie paseczki, a nastepnie w kosteczkę, po czym przyprawiam przyprawą do gyrosa, przyparawą do kurczaka i odrobiną vegety, dodając 3 łyżki oleju i na noc wkładam do lodówki. Następnego dnia podsmazam mięsko z kurczaka. Przygotowuję pozostałe składniki: kapuste kroję na drobno mieszam z vegeta, poczym odsączam sok, który wypuści. Ogórki konserwowe kroję na drobno w kostkę, cebulke również. Majonez Kielecki mieszam ze śmietaną. Biorę szklaną, najlepiej przeźroczystą miskę i zaczynam składniki układac warstwowo cienko) zaczynając od: kurczaka, który polewam keczupem pikantnym, aby przysłonić mięso na to wsypuję kukurydzę, następnie ogórki, kolejna idzie cebula i na to majonez ze śmietaną. Na koniec układamy kapustę pekińską, a na sam wierzch do dekoracji oliwki. Jezeli miska jest duża jak w tym wypadku robie 2 warstwy tyle, ze zamieniam ketchup. I gotowe. Nakładając sałatkę radzę brać z góry na sam dół, aby zabrać wszystkie składniki na talerz. Można również wymieszać na talerzu sałatkę. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

24.09.2010 13:47
uwielbiam ta sałatkę

pauluna

25.08.2010 19:44
to najlepsza saładka

plocia

07.08.2010 23:19
pyszności same

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat