Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto serowo-brzoskwiniowe z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

margaryna 1 sztuka
cukier 1 szklanka
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka tortowa 2,5 szklanki

MASA SEROWA

zmielony twaróg 1/2 kg
cukier puder 1/2 (mniejsze pół) szklanki
jajko 1 szuka
kasza manna 2 łyżeczki
kakao 2 (czubate) łyżeczki
aromat cytrynowy 1 sztuka

PONADTO

brzoskwinie w puszce 1 (połówki) puszka
galaretka cytrynowa 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto serowo-brzoskwiniowe z galaretką

Kroki postępowania

1
CIASTO: Margarynę, cukier i jajka miksujemy na pulchną masę. Wsypujemy proszek do pieczenia i miksując stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto wykładamy na blachę o wymiarach 28 x 40 cm, wyrównujemy.
MASA SEROWA: Twaróg, cukier puder, jajko i kaszę manną miksujemy. Dodajemy kakao oraz aromat i ponownie miksujemy. Łyżką w odstępach kładziemy masę serową na wyłożone wcześniej ciasto. Każdą połówkę brzoskwini przekrawamy na 3 części. Kładziemy na masę serową i lekko dociskamy. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok. 200*C i pieczemy ok. 1 godziny.
Krok 1 - Ciasto serowo-brzoskwiniowe z galaretką  foto
2
Rozrabiamy galaretki w 5,5 szklanki wody. Studzimy i wylewamy na upieczone i przestudzone ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby stężały galaretki.
Krok 2 - Ciasto serowo-brzoskwiniowe z galaretką  foto
3
Gotowe ciasto kroimy na kawałki.
Krok 3 - Ciasto serowo-brzoskwiniowe z galaretką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.07.2016 20:17
pyszne to ciacho,na pewno by mi smakowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak