Szaszłyczki z piekarnika

Szaszłyczki z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso na gulasz

    1/2 kg
  • sól

  • pieprz

  • przyprawa uniwersalna

  • przyprawa do szaszlykow

  • kawałek papryki w każdym kolorze

  • cebula

  • małych pieczarek

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kawałeczki i dokładnie doprawiamy
solą, pieprzem i przyprawami. Papryki kroimy
w paski. Cebulę w większe kawałki. Pieczarki
jeśli są małe nie kroimy ich. Na szpadki do
szaszłyków nawlekamy na przemian: mięso, cebulę,
paprykę, pieczarkę. Gotowe posypujemy jeszcze
raz przyprawamy. Układamy na wysmarowanej olejem
blaszce i pieczemy około 60min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

23.03.2011 22:29
cieakwe

gusia1000

08.11.2010 19:49
super danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat