Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe z serem i galaretką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4 szt
cukru 4 łyżki
mąki 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

MASA SEROWA

serka waniliowego homogenizowanego 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 20 g
Biszkopty 1 opak
galaretka truskawkowa 2 opak
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe z serem i galaretką

Kroki postępowania

1
Biszkopt
Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Następnie dodać cukier i po jednym żółtku dalej ubijać. Na samym końcu wsypać mąkę, delikatnie wymieszać.
Krok 1 - Biszkoptowe z serem i galaretką foto
2
Wysmarować blachę tłuszczem, wylać ciasto, wstawić do piekarnika, piec 25 minut w 180 stop.
Krok 2 - Biszkoptowe z serem i galaretką foto
3
MASA SEROWA
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gotowanej wody, ostudzić. Serek przełożyć do miski, dodać żelatynę , dokładnie zmiksować.
Krok 3 - Biszkoptowe z serem i galaretką foto
4
Na blasze ułożyć biszkopty
Krok 4 - Biszkoptowe z serem i galaretką foto
5
wylać masę serową, włożyć na chwilę do lodówki.
Następnie na masie położyć biszkopt.
Krok 5 - Biszkoptowe z serem i galaretką foto
6
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, przekroić wzdłuż na połowę . Na biszkopcie ułożyć połówki truskawek, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia .
Krok 6 - Biszkoptowe z serem i galaretką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak