Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 2 szt
cebula 2 szt
maślanka 1 szt
ocet
ziemniaki
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z dorsza

Kroki postępowania

1
Średnie dorsze oczyścić z łusek, umyć, następnie posolić.
Krok 1 - zupa z dorsza foto
2
Do garnka włóż dorsza i zalej wodą. Dodaj cebulę pokrojoną w paski, ziele angielskie (2-3), liście laurowe (2szt). Gotuj około 10 minut.
Krok 2 - zupa z dorsza foto
3
Następnie wlej maślankę i dodaj ocet do smaku (słodko-kwaśne). Zaklep mąką.
Krok 3 - zupa z dorsza foto
4
W międzyczasie ugotuj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę.
Krok 4 - zupa z dorsza foto
5
Kartofle dodaj do zupy. Smacznego.
Krok 5 - zupa z dorsza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.10.2014 19:54
Ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak