Szaszłyki lubelskie

Szaszłyki lubelskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowenp łopatka lub szynka

    1 kg
  • kawałek słoniny

  • cebula

    5 szt
  • marynata pikantna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, słoninę w cienkie paski a potem w kostkę o wielkości mięsa, cebulę kroimy w plastry. Mięso pozostawiamy w marynacie ok 2 godzin. Następnie bierzemy patyczki do szaszłyków i nabijamy na przemian mięso, słonina, cebula az do końca produktów. Pieczemy na grillu polewając czasem jeszcze marynatą.

Kto uwielbia mięsko pieczone to są najlepsze szaszłyki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Boguśka1

10.08.2010 22:31
Jadłam takie szaszłyki:) umm pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat