Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jeżynowy ze śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 400 ml
jeżyny 250 g
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jeżynowy ze śmietaną

Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodać cukier, dalej ubijać. Odłożyć połwę śmietany . Jeżyny przebrać, umyć, zmiksować. Zmiksowane jeżyny dodać do połowy śmietany kremówki, dokłanie wymieszać. Wykładać do szklanek po trochu zmiksowanych jeżyn ze śmietaną. Warstwę samej śmietany i znów warstwa z jeżynami. Na wierzch deseru wyłożyć trochę śmietany, udekorować jeżynką i listkami mięty.. Schłodzić w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak