Jogurtowa pierś z kurczaka

Jogurtowa pierś z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójne piersi z kurczaka

    2
  • marynata

  • torebka herbaty miętowej

  • czosnek

  • oliwa

  • octu balsamicznego

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

  • jogurt naturalny

    1 duże opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nastawić piekarnik na 180 st C. Piersi wyjmij z marynaty. Przekrój na 4 części. Każdy kawałek zawiń w folię aluminiową podlewając go 2 łyżkami marynaty. Mięso włóż do naczynia i wstaw do piekarnika. Piecz 30 min.
Zrób sos: do pozostałej marynaty zetrzyj na tarce z grubymi oczkami zielony ogórek. Dopraw do smaku.
Danie podawaj ze smażonymi ziemniakami i sosem jogurtowo- ogórkowym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat