Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchwiowa na mleku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
marchew 20 dag
włoszczyzna 20 dag
mąka 3 dag
sól do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchwiowa na mleku

Sposób przygotowania:
Umyć włoszczyznę i marchewki, następnie zalać dwoma szklankami wody i ugotować. Wyjąć włoszczyzną (którą można zużyć do sałatki), zagęścić mąką, zagotować i odstawić. Przegotowane mleko wlewać powoli do marchwianki, przyprawić do smaku i podać z osobno ugotowanymi, okraszonymi ziemniakami i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 14.09.2014 00:21
z chęcią by się spróbowało :)
RenataZ-et 13.09.2014 23:27
smaczna, lekka zupa
Gracer 13.09.2014 20:46
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak