Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litry
serek topiony śmietankowy duży 300 gram
cebula 3 sztuki
śmietana 30% 150 ml
masło 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
wino białe wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Cebulę obieram, a następnie kroję.
Pokrojoną cebulę podsmażam na stopionym na patelni maśle. Przekładam cebulę do garnka i wlewam wino, po czym gotuję całość na średnim ogniu do momentu odparowania ½ objętości. Następnie wlewam do garnka bulion i serek topiony.
Po zagotowaniu bulionu dodaję rozrobioną w niewielkiej ilości zupy śmietankę, następnie dodaję kurkumę, sól oraz pieprz i dokładnie mieszam. Po zagotowaniu wlewam zupę do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 13.09.2014 13:46
Zupy serowej z podsmażaną cebulką i winem jeszcze nie jadłam, chętnie wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak