Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po szwedzku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
cebula 1
ziemniak 1
Buraczki domowe
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po szwedzku

Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie.Ziemniaka i buraka zetrzeć na drobnej tarce.Do mięsa dodać podsmażoną cebulkę, starty burak i ziemniak,trochę bułki tartej i resztę składników, doprawić i wymieszać.Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Dopiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.09.2014 20:24
Apetycznie wyglądają.
monikalangier 11.09.2014 08:33
ciekawe danie
Lidzia 11.09.2014 06:07
Z burakiem jeszcze nie jadłam.
kasiaw 10.09.2014 21:42
ciekawy przepis
Rogalik 10.09.2014 21:02
ciekawy przepis,na pewno pyszne kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak