Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
jabłko kwaśne 1 sztuka
sok z cytryny 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 kulki
smalec 2 łyżki
sól do smaku 1/3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta

Kapustę poszatkować, zalać gotującą wodą odstawić na 5 minut, odcedzić.
Na rozgrzanym smalcu, zeszklić pokrojoną cebulę.
Odcedzoną kapustę, przełożyć do garnka, dodać cebulę z tłuszczem, pokrojone jabłko, dolać 1/2 szklanki wody.
Dodać szczyptę soli, pieprzu dusić do miękkości, pod przykryciem około 30-40 minut, mieszając od czasu do czasu.
Odkryć garnek, doprawić sokiem, cukrem, solą, pieprzem, wymieszać, gotować jeszcze 3 minuty żeby było jak najmniej płynu.
Podawać do drugiego dania.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.09.2014 19:07
smaczny dodatek do obiadu
cukiereczek 07.09.2014 08:29
idealna do mięsa
bhb8 06.09.2014 23:45
dobra do obiadu :)
Gracer 06.09.2014 21:35
taka jaką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak