Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina z jarmużem w sosie sojowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 kotlety
jarmuż 1 garść
pieczarki 10 małych
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
ryż brązowy 1-2 torebki
sól

Porada

Możesz użyć grzybów shitake lub portobello, a częśćsosu sojowego zastąpić czarnym sosem chilli.

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina z jarmużem w sosie sojowym

Ugotuj ryż. Można zrobić to dzień wcześniej. W zależności od apetytu i ilości osób 1 lub 2 torebki. Z podanych proporcji wyjdzie dosyć sosu by nakarmić dwie osoby ;)

Posiekaj czosnek, pokrój pieczarki, jarmuż i wieprzowinę. Rozgrzej olej, wrzuć mięso, zrumień, dodaj pieczarki, czosnek i sos sojowy. Po 2-3 minutach dorzuć jarmuż i posól. Smaż kilka minut aż jarmuż zmięknie (ma pozostać jędrny, ale nie surowy, zazwyczaj trwa to 4-5 minut), posól, dodaj ryż, wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 06.09.2014 10:16
apetyczne.:)
IKrakowianka 05.09.2014 23:13
super danie
kasiaw 05.09.2014 20:58
wygląda bardzo smakowicie
agnieszka214 05.09.2014 20:42
z jarmuzem jest super
Megg 05.09.2014 20:12
rewelacyjne danie
Pietruszka 05.09.2014 18:54
apetyczne jedzonko
Agnieszka-87-25 05.09.2014 18:28
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak