Pasztet domowy

Pasztet domowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    70 dkg
  • mięso drobiowe

    70 dkg
  • wątróbka drobiowa

    20 dkg
  • bułka

    1 szt
  • jajka

    2
  • Sól, pieprz, majeranek

  • 2 łyżeczki gałki muszkatołowej

  • 1-3 łyżeczki warzywka

  • cebula

    1 szt
  • boczek

    25 gotowany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i boczek ugotowac razem. Na patelni rozgrzac olej i podsmażyc cebulę, dodac wątróbkę i smażyc przez 5 min. Odstawic.
Mięso, boczek, wątróbkę z cebulą zmielic, namoczyc bułkę - odsączyci również zmielic. Do masy dodac jajka i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszac.
Tak przygotowaną masę włożyc do foremki (keksówki) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy 70 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klaudia007

18.08.2010 11:09
ja zawsze robiłam z królika, muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat