Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z kurczaka zapiekane z kozim serem
Kroki postępowania
Doprawiam do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem balsamicznym i całość duszę około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Usuwam gałązki tymianku.
podudzia z kurczaka zagrodowego | 11 sztuka |
Papryka słodka mielona Prymat | 3 łyżeczka |
oliwa | 2 łyżka |
sól | do smaku |
Pieprz czarny Prymat w młynku | do smaku |
pomidory bez skóry | 600 gram |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 5 ząbek |
tymianek | kilka gałązek |
ocet balsamiczny | 2 łyżka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny Prymat w młynku | do smaku |
oliwa | 2 łyżka |
cukier | 1 łyżeczka |
ser kozi | 200 gram |
oliwki czarne Smak | 20 sztuka |
oliwa | 2 łyżka |
natka pietruszki | 2 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: