Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy sorbet

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 1 szkl.
cukier 1/3 szkl.
miód 1 łyżka
woda 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy sorbet

Cukier wsypać do rondelka, dodać miód i zalać wodą, gotować aż cukier z miodem się rozpuszczą i utworzy się syrop. Odstawić do przestudzenia. Truskawki umyć, usunąć szypułki, wsypać do pojemnika blendera, zalać słodkim syropem i dokładnie zmiksować. Przełożyć masę owocową do pojemnika i zamrozić ok. 5 godzin (mieszać masę co godzinę).
Sorbet truskawkowy przełożyć do miseczek, podać np. z listkami mięty. Można podać z bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ali 18.08.2014 11:24
Wygląda smakowicie, muszę spróbować :)
Malinka 18.08.2014 09:10
Prezentuje się wyśmienicie :)
olkaaa 18.08.2014 07:26
uwielbiam go

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak