Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami pod cukrem pudrem i czekoladą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
zsiadłe mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jabłka 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżki
sól
tłuszcz do smażenia
czekolada (na polewę)
mąka pszenna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami pod cukrem pudrem i czekoladą

Jajka roztrzepujemy w misce. Dodajemy do nich zsiadłe mleko, mąkę, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Mieszamy. Ma być konsystencja gęstej śmietany. Odstawiamy na pół godziny.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce z dużymi otworami. Dodajemy do ciasta i mieszamy żeby się połączyło.
Wykładamy masę na gorący tłuszcz formując placki i smażymy z obu stron.
Podajemy posypane cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym i oblane rozpuszczoną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak