Wołowina w sosie chrzanowym

Wołowina w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    1 kg
  • marchewki

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • słoiczek chrzanu

    50 g
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól, cukier

    do smaku
  • bulion

    1 szklanka
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić na kawałki(wołowinę można zastąpić mięsem wieprzowym) zalać wrzątkiem. Dodać pokrojone w paski lub plasterki warzywa, wrzucić przyprawy. Gotować na małym ogniu aż do miękkości. Chrzan wymieszać z bulionem. Otrzymany płyn połączyć z mąką i dodać do mięsa, gotować cały czas mieszając przez 2-3 min. Dodać do smaku sól, cukier i sok z cytryny. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

02.09.2013 17:58
zapowiada się smacznie :)

agataw1990

27.06.2012 18:41
bardzo ladnie wyglada i zapewnie tak tez samkuje

rjustysia

09.03.2012 09:53
mój mąż by nie zjadł z powodu chrzanu, ale ja spokojnie zjadłabym jego porcję ;)

angelika14

04.04.2011 16:33
ciekawe danie

IlonaAlbertos

06.03.2011 00:21
Apetycznie wygląda. Uwielbiam tego typu dania.

Joanna108

22.02.2011 10:22
smaczne !

Dorota76

15.12.2010 22:10
brzmi interesująco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat