Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kabaczek faszerowany

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 3 sztuki
mięso mielone wieprzowe 0,6 kg
cebula 1 duża
papryka czerwona 1/2 szt
kabaczek 1/3 szt
kajzerka 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
olej

Porada

przed pieczeniem wierzch posypujemy świeżą bazylią lub innym ulubionym ziołem

Przepis i sposób przygotowania na: kabaczek faszerowany

Kroki postępowania

1
na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojoną w kostkę cebule, paprykę i kabaczka, doprawiamy solą i pieprzem
Krok 1 - kabaczek faszerowany foto
2
bułkę moczymy, do mięsa dodajemy przesmażone warzywa, odciśniętą bułkę, jajo i przyprawy, wyrabiamy na jednolitą masę
Krok 2 - kabaczek faszerowany foto
3
kabaczki dzielimy na 5-6 cm krążki, wydrążamy gniazda nasienne i posypujemy przyprawami i solą
Krok 3 - kabaczek faszerowany foto
4
każdy krążek napełniamy farszem i układamy na blaszce, wysmarowanej olejem, w której się będą piekly
Krok 4 - kabaczek faszerowany foto
5
pieczemy około 45 -55 minut w temperaturze 180 stopni
Krok 5 - kabaczek faszerowany foto
6
podajemy polane ketchupem
Krok 6 - kabaczek faszerowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 24.10.2015 14:35
kabaczek smakowicie wygląda
msmariusz 07.10.2015 08:00
smaczna potrawa
Jagódka77 27.09.2014 14:35
pyszności, że palce lizać
irenka 10.08.2014 21:41
pyszny obiadek
molanka 10.08.2014 18:08
świetny pomysł
gosia561 10.08.2014 17:51
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak