Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki Bałkańskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dag
papryka czerwona 2 szt
cebula biała 1 szt
olej 5 łyżek
marchew 1 szt.
mleko 1 szklanka
groszek konserwowy 1 puszka/ lub 15 dag świżego
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki Bałkańskie

Sposób przygotowania:
Do mleka wlać trochę wody, wsypać ryż i ugotować na sypko. Cebulę z papryką pokroić i udusić na tłuszczu do miękkości. Wszystkie składniki zmielić w maszynce, a marchew zetrzeć, usmażyć na oleju i dodać do zmielonej masy razem z groszkiem, mąką i przyprawami. Formować sznycelki, otaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 10.08.2014 19:34
smaczne danie!
Aleksandra/Olcia 10.08.2014 14:05
mniam apetyczne
Natalija 10.08.2014 13:57
smacznie wygląda
Janina 10.08.2014 12:18
Ciekawy przepis;)
gosia1988 10.08.2014 10:56
fajny przepis
halinah 10.08.2014 10:44
dobry obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak