szynka w marynacie

szynka w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • surowa szynka wieprzowa

    1 kg
  • butelka czerwonego wina

    1 szt.
  • cebula biała

    3 szt.
  • liść laurowy

    4 szt.
  • ziele angielskie

    6 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na marynatę obierz cebule i pokrój w plastry, dodaj wino i przyprawy. Włóż mięs na dobę. Wyjmij mięso z marynaty. Włóż mięso do naczynia żaroodpornego i piecz godzine podlewając marynatą a potem tworzącym się sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

17.04.2013 16:19
wspaniała i krucha

mamusia1

13.03.2013 16:51
jest bardzo krucha i soczysta

Piotr24

01.09.2011 12:51
mniam

hastalavista

24.05.2011 11:34
ciekawe, ciekawe :)

usmiech

17.10.2010 12:45
super:)

Anna189

04.09.2010 14:35
a wino jakie wytrawne ?

usmiech

03.09.2010 11:48
musi być pyszne:)

Beata73

12.08.2010 14:32
rewelacyjna potrawa na wytworne spotkanie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat