Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowo-tymiankowe żeberka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 kg
papryka czerwona 1 szt
oliwa 2 łyżki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowo-tymiankowe żeberka

Żeberka umyć i osuszyć. Przyprawić dokładnie przyprawą do żeberek i ostrą czerwoną proszkowaną papryką. Żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu poukładać pokrojoną w kosteczkę czerwona paprykę oraz gałązki tymianku. Wszystko skropić oliwa z oliwek. Szczelnie przykryć. Najlepiej odstawić na kilka godzin. Piec w nagrzanym do 200*C piekarniku z termo obiegiem przez 1 godzinę 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 07.08.2014 18:52
na pewno bardzo smaczne ;)
Agnieszka-87-25 07.08.2014 18:44
pyszny smak
Katarzyna59 07.08.2014 17:36
super żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak