Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg tęczowy z warzywami gotowany na parze

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 400 g filetów
mozzarella
limonka
bazylia cytrynowa kilka gałązek
Imbir mielony Prymat
Szafran nitki Prymat
marchew 2
cukinia 1
brokuł 1
cebula
czosnek ząbki 2
sól
pieprz
oliwa
estragon
Kmin rzymski mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg tęczowy z warzywami gotowany na parze

Rybę oczyścić z łusek, następnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Zamarynować pstrąga w świeżo wyciśniętym soku z limonki, dodać sól, pieprz a także odrobinę mielonego imbiru i szafranu.
Odstawić na 2 godziny.
Warzywa umyć, obrać i pokroić w grube plastry, a brokuła podzielić na
różyczki. Dodać łyżkę oliwy, posypać estragonem, kminem, pieprzem i
odrobiną soli. Wymieszać. Do garnka wlać wodę z łyżeczką cukru i zagotować. Na garnku położyć naczynie do gotowania na parze ułożyć na nim warzywa, przykryć i gotować 10 minut, następnie odkryć i nałożyć kolejną część naczynia. Mozzarellę wyjąć z zalewy i pokroić w plastry. W naczyniu ułożyć filety ryby, na nich mozzarellę, posypać szafranem i przykryć. Wszystko razem parować jeszcze 10 - 15 minut. Po ugotowaniu wyłożyć na talerz filety z warzywami i polać delikatnie oliwą z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 30.07.2014 22:28
rewelacja :)
halina17 30.07.2014 22:25
Dobra ryba.
Megg 30.07.2014 20:26
super smaczny obiadek
Sylwia26 30.07.2014 20:02
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak