Śledzie po duńsku

Śledzie po duńsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    80 dag
  • jabłka

    0.5 kg
  • cebula

    25 dag
  • margaryna

    5 dag
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe posolić. Oczyszczone jabłka i cebulę pokroić w plasterki. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, ułożyć warstwę cebuli i jabłek, przesypując tymiankiem. Położyć resztę tłuszczu , podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem przez 25 minut. Podawać z pszennym pieczywem oraz surówką z pomidorów i zielona sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pycia9

05.11.2012 20:32
super przepis

TEtalicha

01.10.2012 21:59
bardzo je lubie

RenataZ-et

21.09.2012 14:42
Fajny przepis

safcia

09.06.2012 18:46
super pomysł

Dorota37

01.06.2012 13:00
super rybka

Kikiriki

20.05.2012 10:37
fajne

Kuchareczka2

15.04.2012 10:09
pycha

gosia47-47

23.02.2012 11:05
super

Rique

08.12.2011 10:52
muszą być pyszne

Dorota59

26.03.2011 15:03
uwielbiam śledziki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat