Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w mleku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek 1 główka
mleko 1 litr
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w mleku

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Schab umyć, natrzeć solą, i pozostawić na parę godzin( najlepiej na noc)Następnie włożyć do wąskiej formy, lekko naszpikować pokrojonym czosnkiem i zalać wrzącym mlekiem.
Krok 1 - Schab pieczony w mleku foto
2
Piec 1 godzinę w temperaturze 170 stopni i w międzyczasie polewać mlekiem. Mięso jest soczyste i delikatne, a na drugi dzień można go użyć do kanapek.
Krok 2 - Schab pieczony w mleku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 28.07.2014 10:03
Smaczne mięsko.
agnieszka214 27.07.2014 20:48
musi byc apetyczny
Mira85 27.07.2014 20:38
super sposób
irenka 27.07.2014 20:28
pyszny schab , w mleku jeszcze nie piekłam
Adam/ZUB3R 27.07.2014 20:18
smaczny schab
Stenka 27.07.2014 20:15
ciekawy przepis, tak nigdy nie robiłam
Konczi 27.07.2014 19:45
uwielbiam taki schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak