Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1,5 szkl
margaryna 10 dag
woda zimna 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt
sól 1 szczypta

Masa sernikowa

twaróg zmielony 1 kg
cukier 1 szkl
maliny świeże 50 dag
śmietana 30% 2/4 szkl
jajko 2 szt
żółtko jajek 4 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Pianka

śmietana 30% 40 dag
jogurt grecki 40 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik malinowy

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść.
Krok 1 - Sernik malinowy foto
2
Ciasto wylepić blachę z papierem do pieczenia . Piec 15 minut w temp 180 stopni.
Krok 2 - Sernik malinowy foto
3
Maliny zmiksować i przetrzeć przez sito.
Krok 3 - Sernik malinowy foto
4
Wszystkie składniki na sernik utrzeć dokładnie na końcu dodać przetarte maliny.
Krok 4 - Sernik malinowy foto
5
Na podpieczony spód wylać masę serową i piec około jednej godziny w temp 180 stopni. Upieczony ostudzić.
Krok 5 - Sernik malinowy foto
6
Żelatynę rozpuścić. Śmietanę ubić z cukrem krótko , dodać jogurt i żelatynę.
Krok 6 - Sernik malinowy foto
7
Piankę wyłożyć na sernik i udekorować malinami.
Krok 7 - Sernik malinowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak