Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie cebularze

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
cebula 5 szt
ser żółty 10 dag
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie cebularze

Kroki postępowania

1
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na oliwie zeszklij cebulę. Oprósz solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Francuskie cebularze foto
2
Ciasto francuskie rozwiń. Szklanką wykrój w cieście kółka. Na środek każdego kółka nałóż porcję farszu cebulowego. Wierzch posyp startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Cebularze ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
Krok 2 - Francuskie cebularze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 24.07.2014 15:46
prosty i smaczny przepis
slonko888 23.07.2014 20:48
ciekawe ciekawe
ben-ka 23.07.2014 20:17
Coś się koleżance zdjęcia pomyliły:) a cebularze i nadziana cukinia wyglądają świetnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak