Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Greckie sznycelki (bifteki)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 1 szt.
cebula biała 1 szt
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki/posiekana
mięso mielone 60 dag
oliwa 5 łyżek
ser feta 15 dag
oregano 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Greckie sznycelki (bifteki)

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odcisnąć. Cebulę i czosnek posiekać razem z natką pietruszki i 1 łyżką oliwy. Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano, a ser feta pokroić na małe kawałki.
Krok 1 - Greckie sznycelki (bifteki) foto
2
Z mięsa formować kulki i faszerować fetą, po czym usmażyć na oliwie ze wszystkich stron.
Krok 2 - Greckie sznycelki (bifteki) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 19.07.2014 13:20
doskonała sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak