Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 8 szt
ryż 100 gram
mięso mielone wieprzowe 400 gram
cebula 2 szt
jajko 1 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
seler naciowy
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
mąka 2 łyżki
cukier
tłuszcz do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana.

Farsz: ryż ugotuj w osolonej wodzie. Jedną cebulę drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Cebulę, mięso mielone i jajko dodaj do ryżu, przypraw solą i pieprzem. Przecier pomidorowy rozprowadź w wodzie, przypraw cukrem, solą, papryką, włóż całą cebulę, dodaj natkę selera i zagotuj.
Odetnij spody papryki, wyjmij nasiona i białe środki. Farszem napełnij papryki, pozostawiając trochę wolnego miejsca, gdyż ryż w czasie gotowania pęcznieje i może rozsadzić paprykę. Paprykę włóż do sosu i duś pod przykryciem do miękkości. Na tłuszczu zasmaż mąkę, połącz z sosem pod koniec gotowania. W czasie gotowanie potrawy nie mieszaj, tylko lekko potrząsaj garnkiem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 20.09.2014 11:52
moje ulubione danie
gibli 17.08.2014 10:53
bardzo dobre jedzonko)
adelajda 06.08.2014 16:54
Smaczna musi być taka papryczka :)
Ela15 29.07.2014 12:31
super danie, dawno nie jadlam
Dorian 20.07.2014 12:48
apetyczna papryka
gusia1000 19.07.2014 00:49
Też tak robię.
IZABELA29 18.07.2014 18:02
dawno nie jadłam a to takie pyszne
Lidzia 18.07.2014 17:59
Smaczniutkie.
gosia56 18.07.2014 17:54
Moje ulubione danie zostaw jedną papryczkę zaraz przyjadę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak