Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po polsku

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 0,5 kg
cebula biała 2 sztuki
majonez 4 łyżki
ogórek kiszony 3 sztuki
śmietana 12% 2 łyzki
jajko 4 sztuki
natka pietruszki 3 gałązki
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po polsku

Moczymy filety w wodzie około godziny, następnie kroimy na romby.
W misce łączymy śmietanę z majonezem .
Doprawiamy do smaku.
Cebule kroimy w pióra.
Ogórki kroimy w drobną kosteczkę .
Dodajemy do sosu majonezowego.

Śledzie układamy na talerzu, przykrywamy sosem.
Na wierzch układamy połówkę ugotowanego jajka.
Ozdabiamy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 18.07.2014 22:52
jejku, jak dawno nie jadłam takich śledzików , czasem dobrze zajrzeć do koleżanek ....hihi....
luna76 17.07.2014 12:02
zapowiada się niezwykle smacznie :)
IZABELA29 14.07.2014 16:11
polecam serdecznie
Anna169Hosz 14.07.2014 09:41
Moje ulubione rybki :)
halina17 13.07.2014 17:58
Lubię śledzie.
kate.500 13.07.2014 16:50
pysznei wyglada
Ola1young 13.07.2014 14:44
bardzo smaczny i ładnie podany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak