Kostka malinowa

Kostka malinowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    80 dag
  • sok porzeczkowy

    2 szklanka
  • sok malinowy

    1 szklanka
  • galaretka malinowa

    2 opakowania
  • śmietana 30%

    2 szklanka
  • cukier waniliowy

    1
  • zagestnik do smietany

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Maliny przebrać, opłukać i osaczyć. Oda rodzaje soku wymieszać, zagotować i rozpuścić w nim galaretki. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i zagęstnikiem, polowa porcji posmarować ciasto. Ułożyć maliny, zalać zastygającą galaretka. Ciasto udekorować kleksami bitej śmietany, poczekać, aż zastygnie i pokroić na kilkucentymetrowe kwadraty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

05.10.2011 12:32
słodkie

Adamorek

05.10.2011 12:32
słodkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat