Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z rozmarynem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 60 dag
jaja 1
mąka 1 szklanka
rozmaryn 1 lyzka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z rozmarynem

Opłukane ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie, osączyć, starannie rozgnieść. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Dodać jajo, make i rozmaryn i bardzo szybko wyrabiać ciasto. Podzielić je na kilka części. Na posypanej maka stolnicy z każdej części formować wałek, lekko spłaszczając nożem i kroić ukośnie na kluski. Gotować w dużej ilości posolonej wody w odkrytym garnku. Wyjmować łyżką cedzakowa, gdy będą z wierzchu błyszczące, a w środku pulchne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 24.09.2010 08:03
fajny przepis
iwona332 22.09.2010 22:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak