Sos koperkowy Eli

Sos koperkowy Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • duży pęczek koperku

    1 sztuka
  • cukier

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozgrzać w rondlu,dodać mąkę i przesmażyć.Dodać rozdrobnioną kostkę rosołową,dolać wody i gotować,aż sos zgęstnieje.Umyty koperek pokroić i dodać do sosu.Jeszcze chwilę pogotować.Doprawić cukrem,pieprzem i maggi.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

03.03.2011 12:45
Bardzo lubię sos koperkowy.Poczekam na świeży z działki.

Islanzadi

10.10.2010 00:14
Zapachniało wiosną :)

MAŁGORZATA108

05.08.2010 11:05
Lekki, na upalne dni wprost nie zastąpiony.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat