Sos pieczarkowy Eli

Sos pieczarkowy Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    500 g
  • margaryna

    2 łyżki
  • kostka męsna

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • śmietana kremowa 30%

    100 ml
  • cebula biała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić:małe w plastry,a większe w pół plastry.Cebulę posiekać.Na patelni stopić margarynę,dodać pieczarki,cebulę,przyprawić solą,pieprzem i smażyć aż pieczarki będą miękkie.Przełożyć do rondla,dolać wody,wrzucić kostkę mięsną i pogotować 15 minut.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu i jeszcze chwilę pogotować.Sos zabielić śmietanką.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wedith1

24.08.2010 20:53
Taki sosik .....do mięska...... kurczaczka......kotlecika......oj zjadłabym...:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat