Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z sosem pomidorowo pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 8 plastrów
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
pieczarki 20 dag
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
oregano 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
wino białe wytrawne 100 ml
pomidory krojone z puszki 1 szt
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z sosem pomidorowo pieczarkowym

Plastry mięsa myjemy i osuszamy, a następnie posypujemy z każdej strony solą i czarnym mielonym pieprzem. Tak przygotowane mięso smażymy z obydwu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek i przekładamy aby nie ostygło do naczynia żaroodpornego. Natomiast na pozostały na patelni tłuszcz wrzucamy pieczarki pokrojone na plasterki, dodajemy białą cebulę pokrojoną w kosteczkę, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz suszone oregano. Całość smażymy jeszcze trochę , a następnie podlewamy winem i dodajemy pomidory z puszki. Wszystko dusimy do momentu, aż zredukujemy nadmiar wody i sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i mielonym pieprzem. Gotowym sosem polewamy usmażone mięso

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 28.06.2014 10:46
smaczny obiadek
Krzysztof15 28.06.2014 08:06
pyszny schabik
gosia1988 27.06.2014 22:02
pyszne danie
halina17 27.06.2014 21:16
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak