Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek.
Margarynę, wodę, cukier, cukier waniliowy i kakao zagotować w garnku, następnie ostudzić. Do tej masy dodać żółtka, proszek do pieczenia oraz stopniowo dodawać mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodajemy ubite białka. Masę przelać do formy. Piec w 180 stopniach przez ok 50 min. Gdy ciasto ostygnie przekroić na pół. i wyłożyć dżemem.
Krem: Dodać do miski masło i ramę. Ucierając stopniowo dodawać cukier i serek. Krem układamy na dżemie, powoli rozkładając na całej powierzchni. Następnie układamy górną warstwę ciasta na krem. Wkładamy z powrotem do formy.
Polewa: Margarynę, mleko, cukier i kakao zagotować w garnuszku i gotować na małym ogniu do momentu aż zacznie się robić ciągliwa. (gęsta)
Polewamy ciasto i gotowe.
Smacznego!