Przepis i sposób przygotowania na: Smak lata
Ciasto wlewamy do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą blachy i pieczemy około 30 minut w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku.
2. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance wrzątku. Gdy zacznie tężeć, mieszamy z obranymi i pokrojonymi w kostkę bananami i wykładamy na upieczony i przestudzony biszkopt.
3. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach gorącej wody. Wykładamy na galaretkę z bananami i odstawiamy do stężenia.
4. Dwie galaretki agrestowe rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku. Na śmietanie układamy połówki truskawek. Tężejącymi galaretkami agrestowymi zalewamy śmietanę z truskawkami.