Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z farszem z łososia i szpinaku

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

jajko
mąka
sól
woda ciepła

farsz

łosoś filet
szpinak
sól do smaku
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z farszem z łososia i szpinaku

Kroki postępowania

1
ciasto
1 szklanka mąki
1 jajko sól 1 szczypta oraz tyle ciepłej wody aby zagnieść ciasto ,wszystkie składniki zagniatam, ciasto przykrywam ściereczka

Krok 1 - pierogi z farszem  z łososia  i szpinaku foto
2
łososia 200 gr. piekę w foli , zimnego obieram i kruszę na średniej wielkości cząstki
szpinak 2 szklanki podsmażam na maśle dodaję sól
jak szpinak się schłodzi dodaję do łososia ,doprawiam ( w razie potrzeby)
Krok 2 - pierogi z farszem  z łososia  i szpinaku foto
3
z ciasta szklanką wycinam krążki na które układam farsz, zlepiam ,gotuję w osolonej wodzie
Krok 3 - pierogi z farszem  z łososia  i szpinaku foto
4
podaję polane solonym masłem.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krok 4 - pierogi z farszem  z łososia  i szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 16.06.2014 15:41
Bardzo apetyczne pierożki:)
Olga_SK 16.06.2014 13:12
pyszny farsz :)
IwonaDD 16.06.2014 12:17
pyszne pierogi
Joannasz3190 16.06.2014 12:14
Bardzo oryginalne połączenie :)
bhb8 16.06.2014 11:33
dla mnie niezastąpiony jest jednak farsz z serem albo pierogi z truskawkami :) dwaj pierogowi moi ulubieńcy :)
Edith85 16.06.2014 09:38
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak