Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszany bigos.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
kapusta biała 1-2 główki młodej
kiełbasa śląska 5 lasek
mięso gulaszowe wieprzowe 40-60 dag
koncentrat pomidorowy 400 g
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszany bigos.

Kroki postępowania

1
Najpierw kiszoną kapustę kroję, by była drobniejsza. Potem zalewam woda i gotuję przez pewien czas. W tym czasie kroję młodą kapustę i po chwili dodaję do garnka. Daję też ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 1 - Mieszany bigos. foto
2
Następnie dodaję drobno pokrojone gulaszowe i boczek. Sypię mięso delikatnie solą.
Krok 2 - Mieszany bigos. foto
3
Później kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Krok 3 - Mieszany bigos. foto
4
Gotuję po ok 2-3 godziny przez 3 dni. Na trzeci dzień dodaję koncentrat pomidorowy.
Krok 4 - Mieszany bigos. foto
5
Smacznego.
Krok 5 - Mieszany bigos. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 11.06.2014 12:40
dla mnie pysznie potrawa podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak