Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny z zieloną herbatą i kremem truskawkowym
Kroki postępowania
Przełożyć do muffinkowych foremek i wstawić do nagrzanego do 150 st. piekarnika. Piec ok. 30 min
masło | 120 g |
cukier | 3/4 szklanki |
miód | 2 łyżki |
skórka z cytryny | 2 łyżki |
jajko | 2 szt |
majonez | 1/3 szklanki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
esencja waniliowa | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
herbata | 2 łyżeczki zielonej w proszku |
sól | 1/4 łyżeczki |
truskawki świeże | 1 szklanka musu |
masło | 125 g |
cukier | 0,5 szklanki |
jajko | 3 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
masło | 1,5 łyżki |
cukier puder | 1 szklanka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: