Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar

kurczak 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
woda 1,5 litra

Lista składników

kalafior 1 sztuka
koper świeży 1 pęczek
ziemniaki 2 sztuki
sól do smaku 1 szczypta
śmietana 18 proc 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa

Kroki postępowania

1
Marchew, pietruszkę, selera i korpus z kurczaka gotujemy w wodzie dodając ziele angielskie i liść laurowy
Krok 1 - zupa kalafiorowa foto
2
gdy wywar się ugotuje a warzywa zmiękną wyjmujemy je aby lekko ostygły a do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojonego na różyczki kalafiora
Krok 2 - zupa kalafiorowa foto
3
w czasie gdy kalafior się gotuje , ścieramy na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę które wyjęliśmy do ostudzenia
Krok 3 - zupa kalafiorowa foto
4
gdy kalafior zmięknie dodajemy do zupy starte warzywa
Krok 4 - zupa kalafiorowa foto
5
następnie dodajemy posiekany koper
Krok 5 - zupa kalafiorowa foto
6
na końcu rozrabiamy śmietanę z odrobina zupy i tak przygotowaną dodajemy ją do reszty zupy, doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem
Krok 6 - zupa kalafiorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 23.06.2014 12:39
kalafiorowa zawsze pyszna :) uwielbiam taką
Wacław 10.06.2014 09:04
jedna z najlepszych zup :-)
marcia7 09.06.2014 21:06
taka wiosenna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak