Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec Mięsno Warzywny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2
marchewka 4
seler Połówka
ziemniaki 750g
por 1
natka pietruszki 1
oliwa 3 Łyżki
kapusta włoska 1 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec Mięsno Warzywny

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę, marchew, seler i ziemniaki obrać, seler oczyścić. Cebulę i por pokroić w krążki, ziemniaki w kostkę. Liście pietruszki oskubać. Kapustę podzielić na ćwiartki i pokroić w paski, usunąć głąb.

Oliwę wlać do garnka. Mięso, warzywa, ziemniaki i natkę pietruszki układać warstwowo. Każdą warstwę doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta.

Dolać bulion, gotować 80 minut na małym ogniu pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 10.06.2011 16:15
może bym i spróbowała
szajba2 07.06.2011 17:13
fajnie przełożone
kielcok1 16.05.2011 16:53
niezły przekładaniec
marenka 27.09.2010 16:16
Super
buksiak12 25.08.2010 15:27
ciekawy przepis
Dorota71 25.08.2010 10:00
mniam mniam
Emilia22 25.08.2010 09:32
warto wypróbować
Monika192 04.07.2010 15:46
Ciekawy przepis
iwa643 28.05.2010 07:37
bardzi fajne szkoda ze nie ma zdjecia
TyTaN 23.05.2010 22:10
ja to robię ale z karczkiem
Gosia_60 14.05.2010 18:18
Zapowiada się♠ smacznie :)
Iwusia 25.04.2010 00:11
Pycha !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak