Surówka Eli z kapusty pekińskiej 2

Surówka Eli z kapusty pekińskiej 2

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebulka zielona

    1 pęczek
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • mała marchewka młoda

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • koperek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • olej roślinny

    3 łyżki
  • miodu wielokwiatowego

    1/2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • papryka zielona

    1/2 sztuki
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • ocet ryżowy

    3 łyżki
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • kapusta pekińska

    1 mała główka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę,ogórka,papryki i rzodkiewki pokroić w kostkę.Szczypior cebulki pokroić,koperek i natkę posiekać.Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Składniki sosu włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać aż zrobi się emulsja.Przed podaniem surówke połączyc z sosem i wymieszać.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

06.02.2011 14:31
bomba witaminowa- tyle składników:)

Ewa111

06.12.2010 13:22
bardzo lubię surówki ,twoją też wypróbuje

Dorota71

25.09.2010 12:23
ciekawie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat