OGÓRKI KONSERWOWE

OGÓRKI KONSERWOWE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    wg zalewy
  • ocet 10 %

    wg zalewy
  • sól

    wg zalewy
  • cukier

    wg zalewy
  • koper świeży

    gałazki
  • czosnek

    ząbki
  • marchew

    świeża
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewa: 2 litry wody, 1 szklanka octu, 3 łyżki soli, 3 łyżki cukru

Do każdego słoika gorczyca, koper 1 gałązka, czosnek 2 ząbki i parę plasterków marchewki oraz liść laurowy.
Wybieramy małe ogórki, w słoiku układamy na dnie większe i na górze mniejsze. Staramy się je bardzo ciasno ułożyć.
Zalewamy do słoików i zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

15.01.2012 01:58
Lubię ogórki konserwowe, zwłaszcza takie malutkie korniszonki :)

Barbara55

10.06.2011 16:13
lubię takie ogóreczki sama robię w domu

szajba2

06.06.2011 17:03
zgrabne ogóreczki

Bart

05.03.2011 22:46
ja często podjadam takie ogóreczki

Małgorzata106

21.02.2011 18:24
super wyglądają

rakow2

11.02.2011 15:06
jakie ładne ogóreczki

IZABELA29

07.10.2010 09:25
ja tą ilośc octu daje na 4 l wody ,zalewa nie za ostra wychodzi?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat