Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiet z dorsza z ostrym sosem i młodymi sałatami Waldemara Hołówki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 250 g
dorsz 150 g
szczypiorek 1 pęczek
sól
pieprz
mąka 50 g
jajko 2 szt.
panierka panko 200 g
ananas 80 g
Musztarda francuska Prymat 10 g
chili 1 szt.
sok jabłkowy 10 g
czosnek 2 ząbki
kolendra 1 pęczek
miód 10 g
mix sałat 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiet z dorsza z ostrym sosem i młodymi sałatami Waldemara Hołówki

Waldemar Hołówka poleca:
Ziemniaki ugotować i przemielić w maszynce, dodać ugotowaną i pokruszoną rybę, musztardę,
przyprawy i posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszać, panierować i smażyć na złoty kolor.
Pozostałe składniki: chili, sok jabłkowy, ananas, kolendrę i czosnek – pogotować w rondlu przez
15 minut i zmiksować. Krokiety podawać na sałatach i sosie chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 26.05.2014 08:19
pewnie bardzo smaczne :)
Anna133 26.05.2014 08:12
ależ zachwycające danie
ewelinapac 25.05.2014 22:02
ciekawe połączenie
migotka28 25.05.2014 21:49
wygląda bardzo smakowicie
marcia7 25.05.2014 21:45
bardzo wykwintnie
Christopher 25.05.2014 19:46
Smaczne i ładnie podane.
mufinka79 25.05.2014 19:07
Coś wspaniałego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak