Łopatka duszona z warzywami

Łopatka duszona z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • papryka

    1/4 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso porcjujemy, doprawiamy. Warzywa kroimy w drobną kostkę, lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dusimy n niewielkim ogniu około 60 minut (można także zapiec). Kiedy wszystko będzie już miękkie \"podbijamy\" mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

polly66

06.01.2012 12:17
apetyczne

Marzena40

16.12.2010 08:49
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat